Как да изберем нов лаптоп?

За всички, които обичат и имат възможността да се поглезят от време на време с нов лаптоп-ето ви няколко неща, благодарение на които да си изберете най-подходящия по качество и цена.

1. Процесор-вземете си процесора, в зависимост от предназначението и предпочитанията ви, тъй като ако сте от по-сериозните хора или ви трябва изцяло за вашето работно място, то тогава скоростта също е от голямо значение, като тук става дума не за бързината при чатене или сърфиране из интернет, а тази, с която ще вършите своите задължения.

2. Оперативна памет-тук отново от голямо значение е насоката, в която ще ползвате лаптопа си. Но каквато и да е тя, ако изисква ползването на големи програми, задължително трябва да се сдобиете с най-малко с 4GB RAM памет, все пак едва ли искате постоянно да ви се налага да се справяте със засичането или забиването на компютъра.

3. Кеш памет-от самото и име се разбира се, че колкото повече имате от нея, толкова по-удовлетворени бихте се чувствали. Не подлагайте изпълнението на задачите си на съмнение, а най-добре се сдобийте с такава памет, която ще ви предостави най-лесния начин за бърз достъп до сърцето на вашия компютър.

4. Размер на екрана-размера има значение..дори и при лаптопите. Преценете за какво ще ви е необходим компютъра и определете всички плюсове и минуси. Все пак ви трябва много добра видимост, ако се занимавате с графични или визуални елементи, но от друга страна, не забравяйте че вие ще го пренасяте от едно място на друго. Преценете-очите или ръцете си искате да изморявате и действайте.

5. Хард диск-едно от най-важните неща в живота ни са спомените, а днес може би ги пазим най-много в компютъра си. Ако сте като повечето хора и пазите всички по пътя си, непременно трябва да имате голямо поле за действие. Ако обичате да разглеждате старите снимки, да слушате ретро хитове или да гледате отново и отново уникалните филми, не рискувайте след време да ги загубите без да искате.

6. Видео карта – тя се отнася за любителите и маниаците на тема онлайн игри или 3D визуализация. Ако обичате да се пренасяте в света на любимите си герои и да изживявате техните приключение, ако сте страстен почитател на възможно най-добрата графика, то не трябва и да помисляте да сте претенциозни що се отнася до големината на видео картата.

7. Аксесоари и периферия – от почитатели на допълненията към лаптопа има два вида хора: тези, които се вживяват прекалено в ролята си и тези, които просто искат той да изглежда добре, без да прекаляват. И в двата случая ако решите да направи подарък на компютъра си под формата на чанта, DVD-та, USB устройства и други такива, гледайте да намерите оферта, според която тези неща няма да изискат допълнително плащане.

8. Батерия – тя ще ви е нужна изключително много ако дейността, която извършвате е свързана с откъсване на вас и вашия компюър от постоянно местообитание. Ако отделите лаптопа си напълно от електричество, то непременно сложете една батерия за всеки случай в багажа си, защото едва ли искате да попаднете в неприятна ситуация.

9. Цена – както знаем всичко по-скъпо е и по-хубаво. Има, обаче, изключения, които ви предлагат нещо на по-достъпна цена, но работещо доста добре. Направте своя статистика, включваща всички оферти, които ви интересуват, за да може накрая да сте доволни от избора си.

10. Гаранция – тя ви предлага сигурност при работата ви с лаптопа, тъй като може да ви помогне при евентуален проблем, безплатно. Съответно, колкото по-дълга, толкова по-голям шанс за покупка от вас има лаптопа.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: